2. února, 2022 v sekci Aktuality

Máme pro Vás dvě zprávy

raději jsme spojili dvě zprávy dohromady, abychom pořád nebyli jenom negativní. A ta druhá zpráva je přece jenom takový chladivý nápoj ve vyprahlé poušti dobrých zpráv dneška.

Nejprve tu špatnou.

NICE od 1.4.2022 zdražuje celosvětově veškeré své výrobky, včetně náhradních dílů, o 5%. Prostě vemte tuto skutečnost na vědomí a pokud se automatizační technikou NICE živíte, můžete do jejich výrobků (těch, které sami používáte) před zdražením vložit svoje volné prostředky. Mít peníze ve zboží, které skokově navýší svoji cenu, je možná lepší nápad, než je mít v bance na účtu, kde je okousává inflace. Prostě se pokuste tyto negativní zprávy přetvořit na dobro pro sebe. Na akciových trzích je spousta profíků, kteří vydělávají nejen na růstu, ale vydělávají také na propadu akcií. Spousta lidí vidí ve stagnaci a propadu svou příležitost. V krizi nezmatkují a jednají  pragmaticky. Přestaňme hořekovat nad tím, co nedokážeme změnit a buďme pragmatičtí. Na přemýšlení máte skoro dva měsíce. Nenechávejte však případnou investici až na poslední chvilku, protože objednávky jsou odbavovány postupně, jak přicházejí.

A teď tu dobrou

Že se naše ČNB snaží s inflací bojovat a dostat ji pod kontrolu přináší své ovoce. K 1.2.2022 jsme provedli korekci cen všech produktů, které importujeme, v souladu s posilující korunou. Zlevnily tak nejen motory a vlastně komplexně veškerá automatizační technika, ale zlevnila také sekční vrata (jak privátní, tak průmyslová), zlevnila překládací technika (těsnící límce, vyrovnávací můstky) a příznivě se tato tendence projevila na zdražení komponentů pro rolovací systémy, kde zdražení nebylo tak drastické, jak by bývalo mohlo být.

Není to tedy jenom o tom, že se všechno zdražuje. Snažíme se dělat svoji práci co možná nejlépe a pokud je tu možnost přinést výrobky za výhodnější ceny, činíme tak. Snažíme se Vám tak přinášet co nejlepší možné ceny, abyste byli úspěšní se svými nabídkami u svých klientů.

Samozřejmě, že všechna zlevnění jsou obsažena v našem nabídkovém portále motorius.cz

 

Snad vám zejména druhá půlka této zprávy vyhladí aspoň jednu vrásku, která nám dnešní doba vytváří na tvářích. A i ta první špatná zpráva může být nakonec přetavena v dobrou. Vždy záleží na úhlu pohledu. Jak se traduje o dvou obchodních cestujících páně Baťova podniku, kteří poslali z Afriky ze služební cesty téměř identické a přitom tolik rozdílné telegramy. První si zoufal „VSICHNI TU CHODI BOSI. ODBYT VYLOUCEN.“, zatímco druhý byl v euforii „VSICHNI JSOU BOSI. UZASNY TRH.“

 

Stanislav Ryšánek