9. září, 2021 v sekci Aktuality

Přinášíme rozšířenou nabídku panoramatického prosklení sekčních garážových, sekčních průmyslových vrat a bočních dveří. Mluvíme sice o prosklení, ale ve skutečnosti se nejedná o sklo.

V tom obyčejném provedení bez příplatků je realizováno standardně dvěmi tabulemi akrylátového skla, mezi které se tmelí distanční hliníkový rámeček. Nejpoužívanější provedení „skleněné“ výplně má tloušťku 26 mm. Ovšem na přání si můžete navolit jen jeden list prosklení. Odpovídajícím způsobem proběhne zlevnění prosklení. V naší zeměpisné šířce to není obvyklé, ale pokud nejsou prostory nijak temperovány, proč ne. Akrylátové sklo je použito také  jako výplň trojskel pro sekce plně prosklených panoramatických vrat PV45-PTH25 a panoramatických vrat se spodní plnou sekcí PV45-PTH25S. A rovněž je použito jako výplň pro sekce s dvojitým zatmelením s pohlcovačerm vlhkosti plně prosklených panoramatických vrat PV45-P26 a panoramatických vrat se spodní plnou sekcí PV40-P26S nebo PV45-P26S.

Za příplatek zhotovíme panoramatické prosklení z materiálu SAN. SAN je zkratka pro styrén akrylonitril. Tento moderní materiál je typický vysokou průhledností, tuhostí a povrchovou tvrdostí. Vyniká hezkým lesklým povrchem, který z něj činí favorita např. pro použití při výrobě dotykových displejů nebo flakonů v kosmetickém průmyslu. Je velmi vhodný pro venkovní použití. Propustí nejen více světla (až 87%), ale je odolnější vůči nárazu ve srovnání s akrylátem. Při výrobě „skleněných“ výplní sekcí vrat není používán distanční rámeček z hliníku, ale ze SANu. Protože je materiál SAN tuhý, nemusíme mezi listy používat distanční vložky, které u pružného akrylátu zabezpečovaly tuhost skleněných polí a byly samozřejmě viditelné.

Abychom Vám rozhodnutí zpříjemnili, rozšiřujeme nabídku o SAN tónovaná panoramatická skla.

SAN je opomíjená volba, která má ve skutečnosti zásadní dopad na vzhled skel v plynoucím čase. Když si vybíráte panoramatická vrata, máte k tomu jistě pádný důvod. A pokud za nimi budete vystavovat své zboží, jistě si zaslouží tu nejlepší možnou prezentaci. Vyberte si SAN. Je to ta nejlepší volba, existující ke dnešnímu dni.

Vybírat můžete ze tří variant tónování

OPAL GREY SMOKE BROWN SMOKE
Světelná propustnost
jedno sklo: 74,9 – 79,9% jedno sklo: 18,5 – 21,5% jedno sklo: 9 – 12%
dvojsklo:  25% dvojsklo: 4,3% dvojsklo: 1%

A samozřejmě zůstává v nabídce klasické čiré provedení z akrylátu a čiré odolné SAN.

Všechny tyto opce jsou od tohoto okamžiku zapracovány do průvodců všech sekčních vrat a bočních dveří na portále motorius.cz.

 

TECHNOPARK
Stanislav Ryšánek